Diktaattorihipsteri taitaa janglepopin aakkoset – Real Estaten In Mind on hengenheimolaisiaan monipuolisempi

Real Estate
In Mind
Domino

Jenkkilän oma Teenage Fanclub ei koostu unohdetun pikkukaupungin pojista, vaan hyvinvoineista Brooklynin hipstereistä. Bändi ei myöskään ole kiinteä, demokraattinen yksikkö, vaan enemmän tai vähemmän laulaja- kitaristi Martin Courtneyn yhtye. Neljännelle albumilleen Real Estate menetti toisen kuusikielisen varresta Matt Mondanilen tämän Ducktails-bändille.

Real Estaten janglepop on takuuvarman lempeää ja ajoittain raukaisevaa. In Mind on kuitenkin useita hengenheimolaisiaan monikäyttöisempi ja rikkaampi albumi. Kappaleiden palkitsevimmat osuudet löytyvät niiden häntäpäistä ja kokonaisuudet avautuvat antoisimmin vasta useiden kuuntelukertojen jälkeen. Koukut ovat sen verran hienovaraisia, että tuskin Real Estate kovin isoa hittiä tulee koskaan nikkaroimaan.

Levyn upein esitys on sen a-puolen lopetusraita Two Arrows, joka kuulostaa The Byrdsilta LSD:n alkaessa potkia. Etäisyydestä kuuluu Hammondin ulina ja särökitara hyökkää yllättäen. Kuuden minuutin jälkeen, mielenterveyden joutuessa vaakalaudalle Real Estate katkaisee pelin ikään kuin jättääkseen muillekin vähän mahdollisuuksia.