DISCLOSURE: Settle


DISCLOSURE
Settle

Island

Disclosure ei ole aivan hypensä arvoinen, vaikka vasta 22- ja 19-vuotiaiden Lawrencen veljesten muodostama duo ponnahti debyyttialbumillaan suoraan Britannian listakärkeen.

Levyn vaikutteet ovat selkeästi 1990-luvun alun EBM:ssä, housessa ja 2000-luvun synkemmässä elektronisessa musiikissa. Loistavan remixin Jessie Waren Runningista tehnyt duo lunastaa osittain singlejulkaisuillaan antamat lupauksensa, mutta jättää silti toivomisen varaa. Loistavien You & Men, Defeated No Moren ja Help Me Lose My Mindin vastineeksi tarjoillaan mautonta puuroa tyyliin F For You, Second Chance, Grab Her ja Stimulation. Pienellä karsimisella Settlen sekvensointi olisi ollut mallikkaampi, sillä nyt albumi on liian pitkä ja paikallaan polkeva.

Heleästi soivan levyn soundit ovat mallikkaat. Hienot syntetisaattorisoundit ja Matthew Herbertin mieleen tuovat rytmit osoittavat lahjoja tuotantopuolella. Tällä hetkellä Disclosu-rella on hallussaan muotokieli, mutta monet kappaleet kaipaisivat sen rinnalle lisää sisältöä. Levy ei sisällä varsinaisia pohjanoteerauksia, mutta toisin kuin esimerkiksi yhtyeen vaikutteisiin kuuluvalla Burialilla, transsiin vaipumisen sijaan levyä kuunnellessa tulee vilkuiltua kelloa.