DJPP: Tuottajalevy

DJPP
Tuottajalevy
Monsp

Helsinkiläisen dj:n tuottajalevyä on sanottu Suomen ensimmäiseksi tuottajavetoisesti kootuksi albumiksi. Tärkeämpää on kuitenkin se, että DJPP kokoaa samaan pakettiin varsinaisen suomirapin tähtikentällisen. Nimet ovat kuumimpia pääkaupunkiseudun hiphop-ääniä Asasta ja Ruudolfista aina törkyturpaisimpiin Edu Kehäkettuseen ja Notkeaan Rottaan.

Itse tuottajamaestro jää lopulta albumilla enemmän taustavaikuttajan rooliin, sillä biitit ovat enimmäkseen varsin perinteistä sorttia. Rytmillistä katkokävelyä tarjoaa nasevimmillaan Stig Doggin Aineita, joka on valtavirtahittiä uumoilevin raita underground-vetoisella koosteella. Tämä monimielisesti itseään Punavuoren R. Kellyksi tituleeraava häsleri on albumin todellinen löytö tutumman katraan pysytellessä omalla korkealla tasollaan. Davon Puhelimet kii on ainoa R&B-tatsia tunnusteleva kappale, ja sekin on melko roisia käpälöintiä.

Tällä väellä tuottajan on helppo hymyillä voittajana. Notkean Rotan vuosia sitten taltioitu Pilottibaletti tosin osoittaa, että Itä meidän -kiekko kannatti tuottaa omin voimin. PP ei saa Itä-Helsingin antisankareiden ilmettä tarpeeksi hölmöön virneeseen.