DOLLY PARTON: Little Sparrow

DOLLY PARTON
Little Sparrow
Sugar Hill

Dolly Parton kirmailee edelleen toissavuotisen The Grass Is Blue -levyn eläväisissä perinnemaisemissa. Uusi levytys ei ole aivan yhtä tyylisidonnainen, mutta suunnilleen sama taustabändi ja tuottaja Steve Buckingham ovat yhä remmissä. Parton ilahdutti viimeksi rustaamalla itse puolet mainioista bluegrass-biiseistä, ja kiekolla on nytkin kahdeksan omaa laulua. Niistä nimikappale Little Sparrow on uuden vuosituhannen hienoimpia kantrihymnejä ja sen melodinen kaiku yhtyy hienosti Voi veljet missä lienet? -elokuvan upeaan trad-viisuun Man Of Constant Sorrow. Alison Kraussin myötäämän laulu aloittaa levyn ja reprise-versio päättää sen hienoon deja vu -sointiin.
Lauluvalikoima on tyyleiltään rikastettu. Kepeiden banjovetoisten helkytysten ohella Parton haikailee Emmylou Harrisin hartaiden ja persoonallisten ballaadien suuntaan esimerkiksi My Blue Tears -emootioiden vallassa. Siirtolais-slovari Down From Dover ja harmoninen trad-laulu In The Sweet By And By saavat maagista tukea Altan-yhtyeen irkkusoinnista. Herkän The Beautiful Lien säestykseksi riittää Stuart Duncanin viulu.
Tutunkuuloiset kentuckyvalssit (Bluer Pastures), hillbilly-polkat (Marry Me) ja honkytonk-poljento (I Don't Believe You've Mey My Baby) ovat loistavasti hanskassa. Cole Porterin ikivihreästä I Get A Kick Out Of You kehkeytyy ennenkuulumattoman lennokas ja näppärä vuoristoswing-tulkinta. Olkoon Dollyn musiikillinen koti siellä, missä hänen sydämensäkin selvästi pysyy.