DOT ALLISON: Exaltation Of Larks

DOT ALLISON
Exaltation Of Larks
Cooking Vinyl

Vain yhden albumin (Morning Dove White, 1993)  julkaissutta One Dove -yhtyettä muistellaan lämmöllä. Harva osasi tuolloin leipoa yhtä kuohkean kakun ohjelmoiduista taustoista, dub-vaikutteista ja 60-luvun pehmeästä psykedeliasta. Niistä kahdesta miehestä ei ole sen koommin kuultu, mutta herttainen laulajatar Dot Allison levyttää verkkaiseen tahtiinsa.

Kiireetön on myös Dot Allisonin kolmas sooloalbumi. Hänen aiemmilla levyillään ovat avustaneet muun muassa Mani, Kevin Shields, Hal David ja Dave Fridmann. Tällä kertaa tärkein työkumppani on Galaxie 500:n levyjen soundista vastannut ja Low-yhtyeen löytänyt Mark Kramer. Miehen tekosia tuntevat saavat Exaltation Of Larksilta juuri sitä, mitä olettavatkin.

Dot Allisonin uudet laulut ovat sisäänpäin kääntyneitä, jopa aavemaisia, kuten perin pirullisten viulujen värittämä Shivering. Niissä voi sanoa kuulevansa Vashti Bunyanin kaltaisten mietteliäiden folk-laulajien vaikutuksen, mutta levyn kompastuskivi on se iänikuinen. Kahdesta kolmesta erinomaisesta kappaleesta ei millään ole 50-minuuttisen kokonaisuuden kannattelijoiksi.