DOVES: Lost Sides

DOVES
Lost Sides
Heavenly

Dovesin alkuperäinen Lost Sides -kokoelma julkaistiin vuonna 2001 rajoitettuna 1500 kappaleen painoksena. Silloin vain bändin postituslistalle kuuluneet saivat levyn haltuunsa ja siitä on vuosien saatossa tullut niin kysytty, että Doves päätti vihdoin julkaista uuden, ehostetun version.

Ennen läpimurto-albumiaan Lost Soulsia Doves ehti julkaista muutamia nyttemmin unohdettuja ep:itä, jotka Lost Sides kokoaa yhteen. Tämän lisäksi levyn uuteen versioon on otettu mukaan bändin myöhempien singlejen kääntöpuolia ja bonuksena koko levyllinen remiksauksia The Last Broadcast -albumin kappaleista.

Lost Sidesin kokoamat "unohdetut puolet" eivät edusta Dovesia nerokkaimmillaan. Silti se tuo Dovesin esiin kokeellisimmillaan ja yhtä itsevarmana kuin albumeillaan. Lost Sides on mainio paketti vähemmälle huomiolle jääneitä helmiä tuoden yhteen Lost Soulsin tummia tunnelmia (Darker ja Down To Sea), iloista poppia (thestonerosesmainen Your Shadow Lay Across My Life ja Hit The Ground Running) ja katkeran kauniita balladeja (Northenden ja Valley).

Vaikka Lost Sides tuntuukin melkein uudelta Doves-albumilta, ei se ole kenellekään paras tapa saada ensikosketus yhtyeeseen. Niille, jotka bändin jo tuntevat ja siitä pitävät, se on helmi, joka hohtaa levyhyllyssä. Kaikki b-puoli -kokoelmat eivät nimittäin ole rahastusta, vaan niissä saattaa olla jopa sydän ja sielu.