Draamaa 20-luvun tunnelmissa – Regina Spektor leikittelee ja herkistää

Regina Spektor
Remember Us To LIfe
Warner

Nostakaa esirippu, Regina Spektor astuu lavalle. Venäläis-amerikkalainen laulajatar palaa estradille albumilla Remember Us To Life, joka voisi sopia jo kansilehtiön perusteella soundtrackiksi 20-luvun rakkaustarinaan.

Bleeding Heart herättää heti alkuun tunteen, että tätä on saatava lisää. Kappale kulkee äänialasta toiseen: Aosan laulu vaihtuu kertosäkeessä käheään ylärekisteriin, ja siitä taas voimakkaaseen puheenomaiseen tulkintaan. Samantapaista leikittelyä on muissakin kappaleissa.

Small Bill$ on vahva suoritus, jos ei sanoitukseltaan, niin ainakin mielenkiintoiselta rytmitykseltään ja äänimaisemaltaan. Ja kun ollaan vasta levyn puolivälissä, Black And Whiten sävel ja sanat saavat jo herkistymään. “You will always start to cry”, Spektor laulaa. No vähemmästäkin. The Trapper And The Furrier on se elokuvan jännittävin kohta, ja The Visit päättää tarinan kaihoisasti.

Soitinten kirjo ja kappaleiden vaihteleva tempo pitävät mielenkiinnon yllä läpi levyn. Ehkä vielä tehokkaamman kokonaisuuden olisi saanut, jos yhdestätoista kappaleesta olisi jättänyt muutaman hymnin pois.

Hieno albumi joka tapauksessa.