Edenbridgen mahtipontinen matka eeppiseen hanuriin

Edenbridge
The Great Momentum
Steamhammer

Edenbridge on sivakoinut sinfonisen naislaulumetallin latuja vuosituhannen taitteesta asti. Keski-Euroopassa bändillä on vankka jalansija, mutta genren MM-mittelöiden mitalisija ei ole näköpiirissä vielä yhdeksännelläkään albumilla The Great Momentum, vaikka toki sillä hyvätkin hetkensä on.

Edenbridgen valoisan naiivissa ”angelic bombast metalissa” yhdistyy Nightwishin sinfonisuus ja Timo Tolkin sooloprojekteista tuttu ihanan pöhkö new age -tematiikka. Jouset, kuorot ja torvet soivat isosti ja sovituksetkin ovat paremmalla tolalla kuin esimerkiksi suositummassa Epicassa. Klasarilaulun ärsyttävimmät sudenkuopat menestyksellä kiertävän Sabine Edelsbacherin ääni on ilahduttavan raikas ja kitaristi Lanvallin sävellykset onnistuneita, vaikkakin lajityyppiin tavanomaisia.

Levyn paras osuma on voimauttava The Moment Is Now, joka popahtavuudessaan sopisi vaikka piirun laadukkaamman Delainin kappalearsenaaliin, mutta muut biisit kerryttävät enemmän sakkokierroksia kuin onnistumisia. Levyn pahin vika on kuitenkin kuulijan järjiltään pitkästyttävät levyn päätöseepokset, joissa itävaltalaisyhtye mahtipontisuutta etsiessään eksyy pahemman kerran omaan taiteellisuuteensa ja hanuriin.