EDU KEHÄKETTUNEN & DJPP: Hyvän olon konsultit

EDU KEHÄKETTUNEN & DJPP
Hyvän olon konsultit
Monsp

Edu Kehäkettunen muistetaan muun muassa MoonTV-aktiivina, MC Taakibörstan kolmasosana, Kehäkettu & Setä Koponen -kaksikon puolikkaana, Tehdään se yhdessä -mixtapejen tekijänä, Bassoradion suosituimman show’n vetäjänä, Melaveikkona, Läs-lehden kolumnistina ja kiitettynä jääkiekkoselostajana. Ainakin Prao-D:n tuottamasta Räppäävä älykääpiö -ep:stä (2003) lähtien tämä armoitettu moottoriturpa on esiintynyt pääasiassa soolona. Hän harvemmin kirjoittaa sanojaan sulkakynällä ja otsa kurtussa.

Kaksi vuotta työn alla olleen Hyvän olon konsultit -kakkoslevyn tuotannosta vastaa Edun ohella Emma-ehdokkuuden saaneella Tuottajalevyllä (2006) mainetta niittänyt DJPP, ”DJ Peppupano”, kuten Edu sanoisi. Luova kaksikko on valinnut osaavasti tuottamalleen levylle mahtavaa alkuperäismateriaalia, ja sample-pohjaiset biitit todistavat, että perinnetietoinen lähestymistapa pukee hyvin niitä, jotka tuntevat taiteenlajin kulmakivet.

Vastapainoa Edun tavaramerkkityylille tarjoavat Asa ja Davo, jotka esiintyvät kumpikin kolmella kappaleella. Muita kohokohtia ovat ilman muuta Stigin tähdittämät ja jo julkaisun alla klassikoiksi julistetut Saanks mä murista sun muffinssin- ja Kullii-iskelmät, jotka osoittavat Edunkin kasvaneen vuosien varrella – entistä härskimmäksi.