EFTERKLANG: Magic Chairs

EFTERKLANG
Magic Chairs
Rumraket

Efterklang on eräänlainen tanskalainen vastine kotimaiselle Husky Rescuelle: taitava ja sofistikoitunut mutta valju tunnelmamusiikkiorkesteri, joka tuntuu aina tulevan mailin edelläkävijöiden perässä. Yhtyeen ajanmukaista ja fiksua musiikkia tanssitaan niissä diskoissa, joissa musiikkia olennaisempaa on se, että tukka on hyvin ja kello näkyy.

Jos tanskalaisyhtye hamusi maailmalle Sigur Rósin herkkyyden vanavedessä ja pystyi siinä vain keskitason suorituksiin, on se nyt vaikuttunut Arcade Firen hurmoksellisuudesta ja Animal Collectiven kokeellisuudesta. Nämä elementit eivät kuitenkaan lomitu yhteen parhaalla mahdollisella tavalla, vaan jokainen synteesi on teennäisen, varovaisen tai liian sisäsiistin kuuloinen. Yhtyeen estoja kahlitsee jonkinlainen skandinaavinen lagom-asenne, joka ilmenee miellyttämishaluisuutena, aidosta kokeilusta ei voida vielä puhua.

Monissa kappaleissa on rutkasti ideaa ja hienon kuuloisia soundeja, mutta niistä ei löydy uusia tasoja saati jotain ravisuttavaa. Herkullisempaa on kuvitella, mitä esimerkiksi Grizzly Bear olisi saanut samoilla palikoilla aikaiseksi.