EICCA TOPPINEN: Black Ice

EICCA TOPPINEN
Black Ice
Inquisition

Leffatähdet haluavat olla rockstaroja ja päinvastoin. Ja vaikka työ tunnetusti onkin kehnosti palkattua, yksinäistä ja muiden mielipiteille alisteista, yhä useampi muusikko haluaa nykyään myös tehdä musiikkia elokuviin.

Harvalla on haaveen toteuttamiseen yhtä hyvät eväät kuin Eicca Toppisella. Sibelius-akatemiasta hän on saanut valmiudet klassiseen ilmaisuun ja tarvittaessa vaativankin satsin kirjoittamiseen. Levyttäminen ja kiertäminen Apocalyptican kanssa on puolestaan koulinut rockin tehojen tajua.

Taustan huomioonottaen ei yllätä lainkaan, että Toppisen ohjaaja Petri Kotwi­can Musta jää -elokuvaan tekemä musiikki toimii erinomaisesti. Itsekseen soivat riipaisevat jouset osoittelevat Aulis Sallisen ja Joonas Kokkosen kamarimusiikkiteosten suuntaan ja raskaan rockin keinoin toteutetut raidat olisivat kotonaan Apocalyptican levyillä. Etenkin pääriffissään seiskaan menevä Terror on kuin suoraan Cult -albumilta seitsemän vuoden takaa.

Hanna Pakarinen selviytyy nimibiisin lauluosuudestaan hienosti, samoin kolmelle biisille rytmit toimittava Apo-pannuttaja Mikko Sirén.