ELÄKELÄISET: Humppasheikkailu

ELÄKELÄISET
Humppasheikkailu
Stupido Records

Noinkohan kaikkia olemassaolon riskejä välttelemätön humppapartio olisi tehnyt toistaiseksi parhaan albuminsa, vaikka hupsuun muottiin runnottavien lainabiisien reservi on ankarasti kaventunut. Oikeuksia irtoaa aina vain nirkoisemmin ja onhan soittajien suosikkihittien laarista ryöstöviljelty estotta jo yli 20 vuotta. Haravan laajentaminen tyylillisesti ja kronologisesti The Troggsista Mirel Wagneriin tai King Crimsonista Rihannaan tuottaa kuitenkin yhä uudistuvaa inspiraatiota humpan ja jenkan myllyssä pyöriteltäväksi.

Eläkeläisiä ei yleensä intouduta ylistämään soitannollisista hienouksista, mutta kenties juuri tuo biisipoimintojen vaativuus tuo enemmän haastetta myös musisointiin. Humppa­sheikkailu yksinkertaisesti kuulostaa paremmalta, kun soitto on tarkempaa ja tiukempaa – myös parhaiden melodioiden ja yleisen sisäsyntyisen rentoilun kannalta.
Jopa huumorisyistä huterat ja liikaelehtivät laulutulkinnat palvelevat nokkelia sanoituksia hiukan tyynemmällä, vinolla tekopaatoksella. Erityisesti King Crimsonilta vohkittu nimikkohymni Humpan kuninkaan hovissa on tästä nerokas todiste.