Musiikillinen pahoinpitely jatkuu yli sadan triangelin voimin – Eläkeläisten humppakone naurattaa aina vain

Eläkeläiset
Humppa Of Finland
Akun tehdastuotanto

Tuskin kukaan on sopivampi juhlistamaan satavuotiasta Suomea kuin kansallisjuoppomme Eläkeläiset. Kansainvälisestikin tunnetun Touko Laaksosen tyyliä matkivalla, miehisen komealla kansikuvalla koristeltu levy humpauttaa taas yhden nipun hittejä sellaiseen kuntoon, ettei niiden originaaleja voi sen jälkeen kuunnella vähämielisesti hihittämättä. Juhlavuoden teemaa seuraten humppakoneen hammasrattaisiin on tällä kertaa joutunut vain kotimaisia iskusävelmiä. Alkuperäisbiisien esittäjiä on turha luetella, sillä iso osa simasieppojen levyjen viehätystä on rikosteknistä tutkintaa: kuka tunnistaa musiikillisen pahoinpitelyn uhrit?

Rollaattoririnki rullaa tutut kuviot: kaffetta, päivätansseja, viinaa ja sadattelua. Toimivaa ei korjata – kierrätyskeskuskoskettimien komennossa humppa on mahtavaa; soitto, sanat ja sovitukset joka viisussa samasta muotista ja soolot sinne päin kuin Slayerissa.

Humppa Of Finlandin erikoisuutena on sillä vierailevat toistasataa kuuluisaa triangelitaiteilijaa. Eläkeläiset on 18. levyllään kuin musiikin Pulttibois ja toisaalta sen vastakohta: kumpikaan ei osaa lopettaa vitsiä ajoissa, mutta siinä missä jälkimmäinen ei ikinä edes hymyilyttänyt, Eläkeläiset naurattaa aina vain.