ELTON JOHN: Songs From The West Coast

ELTON JOHN
Songs From The West Coast
Mercury

On vaikea kuvitella kaameampaa rock-pelleä kuin Elton John pahimmillaan oli, mutta nyt joskus aikojen alussa hienoa musaa tehnyt Reg tuntuu onneksi ryhdistäytyneen, kansitekstien mukaan kiitos Ryan Adamsin. Ainakin miehellä on yhä korvaa hyvälle musiikille. Avauskappale The Emperor´s New Clothes tuo mieleen Eltonin amerikkalaisen kollegan Billy Joelin, mutta yleisesti ottaen uusi albumi on taattua pianopainotteista Elton Johnia. Tällä kertaa mukana ei ole pakonomaisia radio- tai videosoittokalasteluja, vaan kelpoja keskitemporockpaloja ja balladeja, jotka onnistuvat vailla retroefektejä olemaan nykyhetken vastineita niille hienolle lauluille, joita Elton yhä kelkassa olevan tekstittäjäparinsa Bernie Taupinin kanssa loivat 70-luvun alkupuoliskolla.
Patrick Leonard tuntuu olleen oikea valinta tämän levyn tuottajaksi. Raskaampia soundeja tavoitteleva The Wasteland onnistuu niin hyvin, että vastaavaa otetta kaipaisi lisää, mutta eipä valittamista ole vastaavasti isolle jousisovitukselle alistetulla Ballad Of The Boy In The Red Shoesissakaan. American Triangle on koskettava balladi Amerikan takamailta ja amerikkalaisen unelman varjopuolelta.
Songs From The West Coast ei kuulu vuoden tärkeimpiin levyihin, mutta Elton Johnin uskottavuuden se onnistuu palauttamaan. Mahdanko olla edes ainoa, joka uskoi sen jo iäksi kadonneen.