ELTON JOHN: Peachtree Road

ELTON JOHN
Peachtree Road
Mercury

Elton John on ollut vuosikymmeniä yksi rockin suurimpia showmiehiä ja julkkiksia. Hänen 70-luvun jälkeinen tuotantonsa onkin tuntunut lähinnä yhdentekevältä viihteeltä ja etenkin rock-artistiksi mieltämisensä on ollut ylivoimaisen vaikeaa.

Peachtree Roadilla Elton Johnin ja ikiaikaisen sanoittajansa Bernie Taupinin lauluntekotaito on toki tallella. Ääneltään hivenen käheytynyt Elton lataa pianojohtoisia balladeja tai puoliballadeja yhden toisensa perään. Biisinteon korkeasta perustasosta johtuu, että vaikka uusia Candle In The Windejä tai Danieleita ei ole syntynyt, niin myös totaaliset rimanalitukset vältetään. Toteutukseltaan Peachtree Road on miel-lyttävän pelkistetty, Elton-asteikolla suorastaan vaatimaton levy.

Porch Swing In Tupelo ja Turn The Lights Out When You Leave huokuvat lähes Tumbleweed Connection -albumista muistuttavaa americanaa ja country & westernisyyttä. Kantrisävyjen lisäksi Peachtree Roadia leimaa muun muassa I Can’t Keep This From Youlta aistittava soul. They Call Her The Cat puolestaan todistaa, että Elton Johnista ei vieläkään ole rocklaulajaksi.