ENTER MY SILENCE: Coordinate: D1SA5T3R

ENTER MY SILENCE
Coordinate: D1SA5T3R
JMT-Music

Jos piskuisen tanskalaisyhtiön vuonna 2001 julkaisema debyyttialbumi Remote-controlled Scythe jyväskyläläiseltä Enter My Silenceltä meni suurimmalta osalta ihmisiä ohi, ei samaa toivoisi tapahtuvan uuden suomalaisen metallipuulaakin julkaisemalle uutukaiselle. Coordinate: D1SA5T3R taitaa nimittäin olla parasta kuulemaani kotimaista melodista death metallia koskaan.

Vaikka Enter My Silencen oikukkaat sävel- ja kappalerakenteet polveilevat välillä jopa progressiivisiin sfääreihin, ei sävellysten punainen lanka katoa missään vaiheessa. Tarttuvat melodiat, tyylikkäät kitaraharmoniat ja -soolot ja monipuoliset sovitukset toimivat erinomaisena ponnahduslautana Mika Lisitzinin raivokkaille laulusuorituksille sekä muun yhtyeen ryhdikkäälle soitannalle, mitkä yhdessä luovat kokonaisuudelle ainutlaatuista syvyyttä. Siksi Coordinate: D1SA5T3R kestää kuuntelua ja tuntuu vain paranevan kuuntelukertojen myötä, kuulijan löytäessä kappaleista jatkuvasti uusia riemastumisen aiheita.

Mikäli Coordinate: D1SA5T3R ilmestyisi In Flamesin tai God Forbidin uutena tuotoksena, juhlittaisiin levyä näiden melodisen metallin mestareiden tulevana klassikkona sekä Euroopassa että rapakon takana. Varsinainen katastrofi olisi, jos levy jäisi vähälle huomiolle sen vuoksi, että se on pienen yhtiön julkaisema kakkosalbumi tuntemattomalta yhtyeeltä.