ERI ESITTÄJIÄ: Mestarisoundi – Soundcheck 2007

ERI ESITTÄJIÄ
Mestarisoundi - Soundcheck 2007
Monsp

Mestarisoundi on Ritarikunnasta tutun Chyden YleX:llä pyörittämä radio-ohjelma, joka tulee pian kolmen vuoden ikään, ja Soundcheck 2007 puolestaan 27 julkaisemattomasta tai uudesta kappaleesta koottu tupla-cd tai triplavinyyli. Sen on taidokkaasti miksannut Monspista, Kemmurusta ja Kovalevy-clubista tuttu J-Laini.

Radio-ohjelman konseptia mukaileva kokoelma on onnistunut yritys saattaa keskustelemaan Elastisen, Ruudolfin, REdraman ja Kemmurun kaltaiset raskassarjalaiset, Superjannen, Majakan, Puisto-osaston ja Serkkupoikien tyyliset indie-suosikit sekä Tommishockin & Kimarrin ja Sauruksen kaltaiset astetta tuntemattomammat mutta vakiintuneet tekijät unohtamatta aidosti uusia tuttavuuksia. Kokoelman toisen ulottuvuuden muodostaa kiistatta maantieteellinen sijainti: siinä missä esimerkiksi fantastinen Lost Koos edustaa Helsinkiä, Majakka on tamperelainen henkeen ja vereen; Stepa tulee Sodankylästä ja Haamu on Joensuusta. Kolmas ulottuvuus syntyy tyylillisestä vaihtelusta: kotimainen hip hop paitsi toisintaa monipuolisesti ja oivaltavasti kansainvälisiä trendejä myös paikallistaa ja muovailee niistä odottamattomia tulkintoja, jotka eivät kalpene viitekohtiensa rinnalla.

Hyvä selektio, juokseva miksaus ja kotimaisen tarjonnan vahvuus tekevät vain paikoin notkahtelevasta kokoelmasta ensiluokkaisen valinnan niin harrastuneita kuin vihkiytymättömiäkin tahoja ajatellen.