FLAKE MUSIC: When You Land Here, It’s Time To Return

FLAKE MUSIC
When You Land Here, It's Time To Return
Sub Pop

Näin jälkeenpäin on jännää lukea bändihistoriikista, että laulaja-kitaristi James Mercer ja rumpali Jesse Sandoval perustivat The Shinsin alun perin tämän Flake Musicin sivuprojektiksi.

Vuosina 1992−1997 toiminut Flake Music teki yhden täyspitkän albumin, jonka Mercer on nyt halunnut julkaista uudelleenmasteroituna versiona.

Bändi kuulostaa hyvin tyypilliseltä undulaatti-indiepopilta curemaiseksi kurottavine laulusuorituksineen ja töksähtelevästi etenevine kitarakomppeineen. Kappaleet soljuvat parhaimmillaan mukavasti eteenpäin, mutta mieleenpainuvat hetket ovat harvassa. Jos ei sellaisiksi lueta sitä, että alkuperäislevytyksellä kolme nimeämättä jäänyttä kappaletta ovat nyt saaneet nimet.

Uusi masterointi ei tuo kappaleita tälle vuosituhannelle, vaan soundit kuulostavat ajankohdalle tyypillisen aneemisilta. Alkuperäinen versio kuulostanee vielä tunkkaisemmalta.

The Shinsin faneille tätä on vaikea suositella. Jäljelle jäävät vain ne, jotka jostakin syystä alun perin hurahtivat Flake Musiciin.