FLYLEAF: Flyleaf

FLYLEAF
Flyleaf
Universal

Yhdysvaltojen metalliskene on äärimmäisen mielenkiintoinen. Vaikka maassa on ihmisiä saman verran kuin Espanjassa, Saksassa, Italiassa ja Ranskassa yhteensä, löytyy monesta maan yksittäisestä osavaltiostakin enemmän mielenkiintoisia bändejä kuin mainituista valtioista yhteensä. Toisaalta heikompiakin bändejä riittää yllin kyllin.

Uusi tulokas Flyleaf ei kuitenkaan kuulu alisuorittajien joukkoon, vaan pitkän underground-historian omaava ryhmä on jo tehnyt pysyvän vaikutuksen yleisöön ainakin kotoisalla maaperällään ja kiertänyt muun muassa Kornin seuralaisena. Flyleafin debyytti onkin sen verran hyvää tavaraa, että menestystä on todennäköisesti luvassa myös täälläkin päin pallukkaa.

Flyleafin selkeä keulakuva ja vetonaula on laulajatar Lacey Mosley, jolla on todella omaperäinen ääni ja erikoinen, mutta hyvin luonnollisen kuuloinen tulkintatapa. Laulumelodiat ovat yhtälailla persoonallisia ja tarttuvia, mutta eivät missään nimessä helppoa tai itsestäänselvää pureskeltavaa. Bändisointi viittaa esimerkiksi Soundgardenin suuntaan, mutta yhtälailla Flyleafin musiikki tuo mieleen myös usean 2000-luvulla menestystä niittäneen uusiometalliyhtyeenkin.

Flyleaf on laadukas ja persoonallinen lisä naisvetoisten metalliyhtyeiden joukkoon.