FOTHERINGAY: Nothing More

FOTHERINGAY
Nothing More
Island

31-vuotiaana menehtynyt Sandy Denny otti paikkansa musiikin historiassa sekä Fairport Conventionin kulta-aikojen laulajattarena että erinomaisella soolotuotannollaan. Fotheringayn muistavat vain harvat. Sandy perusti sen aviomiehensä Trevor Lucasin kanssa huomattuaan, ettei folkpurismia kohti kehittyvässä Fairport Conventionissa ollut tilaa hänen sävellyksilleen.

Kertoo kyllä paljon nykyisestä levyteollisuudesta, että käytännössä unohdetulta bändiltä, joka eli vain yhden vuoden (1970) ja julkaisi uransa aikana vain yhden albumin (Fotheringay) voidaan julkaista kolmen cd:n ja yhden dvd:n hienosti toimitettu boksi. Mukaan on otettu kesken jäänyt ja sittemmin vuonna 2008 viimeistelty kakkoslevy sekä runsain mitoin yllättävän hyvätasoisia live- ja demoäänitteitä.

Tuo vuosi saattoi olla Sandy Dennyn elämän parasta aikaa. Riitaisa Fairport oli jäänyt taakse, ja Fotheringayssä oli kiva tehdä musiikkia. Se kuuluu tämän boksin jokaisesta laulusta (kammottavaa Rotterdamin keikalla taltioitua Memphis Tennesseetä lukuun ottamatta). Sandyn äänestä löytyy huikaisevaa voimaa, mutta myös herkkää sensuaalisuutta ja tekstin sisimmän olemuksen syvää ymmärrystä.