FOUNTAINS OF WAYNE: Utopia Parkway

FOUNTAINS OF WAYNE
Utopia Parkway
Atlantic

Fountains Of Waynen pari vuotta sitten ilmestyneestä debyyttialbumista kohuttiin alan piireissä niin innostuneesti, että oli pettymys huomata kuinka kaukaa sen perinteinen poppaus sydämen kiersikään. Tällä kakkoslevyllä muutaman vuoden takaiseen That Thing You Do -hittileffaan hienoa 60-lukulaista poppia kirjoittanut biisintekijäkaksikko Adam Schlesinger-Chris Collingwood on saanut aikaan laatutavaraa omaankin käyttöön.

Utopia Parkway on hyvin amerikkalainen levy: sillä lauletaan ostoskeskuksista, päättäjäistansseista ja paraateista. Upean sinkkubiisin ihastuksen kohde Denisekin kuuntelee Puff Daddyä. Utopia Parkway on myös teemalevy siitä mitä lähiöissä ja pikkukaupungeissa nuorison keskuudessa tapahtuu. Tai mitä Fountains Of Wayne haluaisi siellä tapahtuvan: ei kai Amerikassakaan näinä aikoina planetaariossa ole niin hulppea meininki mitä äijät yrittävät Laser Showssa vakuuttaa. Joka tapauksessa tekstien tunnelma on herttaisen autenttinen.

Vaikka Fountains Of Waynesta voidaankin vaivatta löytää viitteitä popin jatkumosta aina Beatlesistä Weezeriin, on bändistä muodostunut Posiesin hajottua 90-luvun popin persoonallisin lippulaiva. Amity Gardensin ja Red Dragon Tattoon sielukkuutta ja osuvuutta harva poppaaja tänä päivänä tavoittaa.