GAROTAS SUECAS: Feras Míticas

GAROTAS SUECAS
Feras Míticas
Vampisoul

Levy-yhtiö Vampisoul on kiinnittänyt huomioni julkaisemalla uudelleen erinomaista perulaista populaarimusiikkia 1960-luvulta. Lafkan listoilta löytyy myös kiinnostavia uusia bändejä, joista yksi on brasilialainen Garotas Suecas.

Jotain São Paulon lämmöstä on tarttunut tämän bändin toiselle studioalbumille. Hyväntuulisten poppiviisujen kuunteleminen on nimittäin yhtä nautinnollista kuin leijanlennätys lepopäivänä. Muhkeat puhallin- ja jousitaustat ja funkahtavat sähkökitarat tuovat kappaleisiin ajattomia soul-aineksia. Välillä astutaan myös rokahtavan psykedelian puolelle.

Ilkeämielinen voisi tosin kuvailla levyä turhan harmittomaksi ja levolliseksi kokonaisuudeksi. Leppoisuus ei ole kuitenkaan pahe eikä duurivoittoisuus velttoilua. Sitä paitsi rouhea sähkökitaragroove tuo kappaleisiin sopivasti potkua.

Laulaja Guilherme Sal laulaa puhtaasti, mutta tajunnanräjäyttävä tulkitsija hän ei ole. Onneksi Sal luovuttaa mikin myös muille jäsenille. Irina Bertoluccin laulama A nuvem on levyn ehdoton kohokohta, kuin letkeä oodi keväälle.  

Feras Míticas onnistuu tuomaan huonosti alkaneeseen päivään hymyä. Se ei ole huono suoritus, mutta hieman napakampi ote ei olisi pahasta.