THE GATHERING: Home

THE GATHERING
Home
Noise

Jos laskuni osuvat oikeaan, on Home hollantilaisen The Gatheringin yhdeksäs studioalbumi. Laskelmia hankaloittavat livelevyt ja uudelleenjulkaisut, jotka sekoittavat yhtyeen liki 20-vuotista taivalta ja mittavaa diskografiaa.

The Gatheringin läpimurto tapahtui vuoden 1995 kolmosalbumilla Mandylion, jota voidaan kutsua tunnelmametallin klassikoksi. Ajan myötä tuon levyn merkittävyys on vain vahvistunut. Mandylionilla suoritti debyyttinsä upea-ääninen solisti Anneke Van Giersbergen, joka toi yhtyeen sointiin ainutlaatuista persoonallisuutta ja syvyyttä.

Vuosien mittaan Giersbergenistä on tullut The Gatheringin näkyvin ja tärkein persoona, jonka tunnistettava ääni on muodostunut ryhmän tavaramerkiksi soittajien venyteltyä musiikillisia rajojaan. Tunnelmametallista Home on yhtä kaukana kuin Mew, mutta silti monet näkevät The Gatheringin edelleen metallibändinä. Se on väärin.

Tänä päivänä The Gathering soittaa yksinkertaisesti kauniin tunnelmallista ja maalailevaa rockia, joka on hioutunut Homella huippuunsa. Musiikilla transsiin vaivuttaminen katkaistaan onnistuneesti Solacella, jota voitaisiin kutsua yhtyeen näkemykseksi Rammsteinin säveltämästä sotilasmarssista. Kaunista, kuulasta ja komeaa.