THE GATHERING: If_Then_Else

THE GATHERING
If_Then_Else
Century Media

Kahden vuoden takainen How To Measure A Planet alkoi johdatella The Gatheringia poispäin metallista, mutta uutuudellaan bändi ottaa askelen takaisin sinne oikeaan suuntaan. Uusi levy on asteen verran metallisempi, joskin ambient-vaikutteet saavat riittävästi tilaa. Itse asiassa The Gathering on löytänyt mittasuhteet, joiden mukaan sekoittamalla erilaisia vivahteita saadaan se oikea koostumus.
Bändi on löytänyt jotakin samankaltaisuutta melodioihinsa ja tällä kerralla Anneke Van Giersbergenin äänelle annetaan sen vaatima painoarvo. Kappaleet kulkevat pitkälti juuri Anneken vahvan laulun varassa ja tämänkaltaisessa ulospanossa hänen tulkitsijan kykynsäkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa.
If_Then_Else ei ole kuitenkaan samanlainen napakymppilevy kuin Nighttime Birds. Levyltä löytyy todellisia huippuhetkiä eteerisen leijuvista sävelmistä, mutta Shot To Piecesin kaltainen rock-asenne ei istu The Gatheringille lainkaan. Sen sijaan Analog Park on osoitus siitä, miten pienimuotoisella ja vähäeleisellä otteella voi sittenkin saada paljon aikaiseksi.