GEORGE THOROGOOD: Half A Boy/Half A Man

Arvio julkaistu Soundissa 06/1999.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Thorogood osoittaa onneksi jonkinmoisia ryhdistäytymisen merkkejä edellisen umpilusan levynsä jälkeen. Vaikea silti tajuta, mikä tyylitajuton into ajaa miehen poikkeuksellisen ronskin kitaraotteen ja pelkistetyn vahvan bändisoundin parista pop-haihatteluun tai parodiseen balladinvääntöön.

Arvio

GEORGE THOROGOOD
Half A Boy/Half A Man
SPV

Thorogood osoittaa onneksi jonkinmoisia ryhdistäytymisen merkkejä edellisen umpilusan levynsä jälkeen. Vaikea silti tajuta, mikä tyylitajuton into ajaa miehen poikkeuksellisen ronskin kitaraotteen ja pelkistetyn vahvan bändisoundin parista pop-haihatteluun tai parodiseen balladinvääntöön. I Don't Trust Nobody on vielä rutiinimaisempaa ränttäkompin vääntöä, mutta jo kakkos- ja kolmosraidoilla Double Shot ja 99 Days In Jail vaihde on vauhdikkaampi ja kulku kiitävämpää. Ihan melkein kuin ennen vanhaan.

Everything Picture on suuruudenhullu ja kunnianhimoinen tupla-albumi. Ilman yli 20-minuuttista Nimikappaleeksi nostettu Nick Lowen urkuluritus kulkee sekin iloisen rennosti. Peltipurkkiin laulettu As Long As I Have You tenhoaa hyvällä melodialla. Chuck Berryn Downbound Train on mainio cover-valinta, vaikka Chuck itse kuvaa kohtalokkaan junareissun lennokkaammin. Raukeahkoksi lipsuva rutiini uhkaa alituiseen ottaa Georgesta niskaotteen naiivien sanoitusten ja standardirockauksen tasalla. Kuivat blues- ja kantrijollotukset sekä alunperinkin vähän tylsä rollaribiisi Grown Up Wrong kirjataan albumin pohjalukemiksi. 

Lisää luettavaa