GOLDEN SMOG: Weird Tales

GOLDEN SMOG
Weird Tales
Ryko

Pseudonyymibändi Golden Smog on niin helvetin hyvä ja luonteva lauluntekotaitoa ja soiton iloa pursuava rykelmä, että oikein ihmettelee, kuinka pitkään siinä nautiskelevat muusikot malttavat ylläpitää ”oikeita” bändejään. Talenttiaan satsaavat täysillä Jayhawksin Gary Louris ja Marc Perlman, Soul Asylumin Dan Murphy, Wilcon Jeff Tweedy, Big Starin Jody Stephens ja Run Westy Run -mies Kraig Johnson.
Weird Tales -musiikkia voi pyrkiä luonnehtimaan kantrirockista, Byrdseistä ja akustisesta folkista käsin, mutta yhtye soljuu vahvojen laulujensa kuljettamana persoonallisen joustavasti yli luokittelun rajojen. Kitarat helisevät kuulaasti, lauluharmoniat kaikuvat kohottavasti ja melodiat juureutuvat vaistomaisesti ja kotoisasti yhteiseen multaan.
Maukas, kevytsähköinen Jay- hawks -svengi on keskeinen kiidättäjä, mutta väliin mahtuu pelkistettyä yhden miehen laulelmaa, mutantoitua rytmibluesia ja intiimiä viuluhymniä, harppuballaadia ja klubislovaria. Lopussa kalibroidaan kaunista yhteissoittoa oudompaan malliin radion säätösignaalin avulla. Monipuolinen ja huippuhetkissään henkeäsalpaavan hieno levy.