GOTHMINISTER: Happiness In Darkness

Arvio julkaistu Soundissa 12/2008.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

GOTHMINISTER
Happiness In Darkness
E-wave

Norjalaisen Gothministerin goottitakamusten ketkutusta on voinut seurata mielenkiinnolla, sillä yhtyeen melankolisissa melodioissa ja tanssittavan suorassa biitissä on ollut periaatteessa mahdollisuudet alansa kärkikastiin. Rammsteinin hengessä rymistelevät kitarat ja saksalaiselle ebm:lle uskollinen laulutyyli ovat osin käytettyä ilmaa, mutta kuitenkin aina heliumia parempaa hengitettävää. Ja toisin kuin saksalaisilla, Gothministerillä on ollut aina ihan kelvollisia sävellyksiä.

Happiness In Darkness kurkottelee vähän mahtipontisemmille vesille kuin edeltäjänsä. Yksinkertaiset pianopiiperrykset on korvattu avarilla jousisovituksilla ja paatoksellisilla kosketinmatoilla. Kappaleiden melodiat ovat edelleen yksinkertaisesta AC/DC-kaavasta revittyjä, eikä yhtyeen perusilmaisussa ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Gothministerin musiikki on kuitenkin ilmavaa ja antaa paljon hengitystilaa. Se ei tukahduta mutta ei myöskään pakahduta.

Yhtye on valinnut kuljettavakseen teistä helpomman. Se käyttää kömpelöä laulua ja samalla välttää tarpeen satsata sovituspuoleen ihan tosissaan. Ilman panostusta tällä saralla yhtye tulee jäämään liiaksi oman tyylilajinsa ennakkokäsitysten vangiksi.

Lisää luettavaa