GWEN STEFANI: The Sweet Escape

GWEN STEFANI
The Sweet Escape
Interscope

Joulun alla julkaistu The Sweet Escape maistuu pirteän ja värikkään L.A.M.B.-cocktailin jälkeen menestyslevyn vetiseltä jatko-osalta. Gwen Stefani onkin myöntänyt, että hänen toinen sooloalbuminsa perustuu pitkälti ensimmäisen ylijäämämateriaaliin. Siltä hittejä ja hyvää tuulta pursuneen Love. Angel. Music. Baby. -kiekon (2004) seuraaja kuulostaakin.

Lampaat ovat uudella levyllä mukana silläkin lailla, että ensimmäiseksi singleksi valittu Wind It Up perustuu The Sound Of Music -samplen ja Sri Lankassa varttuneen M.I.A.n Arular-albumillaan (2005) esittelemien sinkoilevien rytmien kohtaamiseen. Kun tietää M.I.A.n matkanneen ympäri maailmaa Gwenin kiertueen lämmittelijänä, voi taas kerran miettiä inspiraation ja varkauden välistä eroa.

Jos ei mikään muu tällä levyllä, niin sentään sen tuottaja- ja kirjoittajalista saa aikaan huimausta. Akonin, The Neptunesin, Nellee Hooperin ja Keane-yhtyeen pullean pomon Tim Rice-Oxleyn nimet herättävät taatusti mielenkiintoa kansitarrassa, mutta tärkein tehtävä jää täyttämättä. Vaikka palkkio on varmasti ollut muhkea, pakollisia kuvioita kummempaan kukaan ei ole innostunut.

Kolmatta albumia Gwen Stefanilta ei ilmesty ainakaan lähiaikoina. Seuraavaksi on vuorossa No Doubt -yhtyeen noutaminen autotallista ja sen puleeraaminen käyttökuntoon. Veikkaan, että luvassa on Early Winter -raidan kaltaista stadioneille suunnattua silopoppia.