HATEFORM: Origins Of Plague

HATEFORM
Origins Of Plague
7:45 Records

Hateform niitti kypsää kauraa debyyttilevyllään Dominance (2008). Bändi vei jo silloin deathmetallinsa tasolle, jolla leijui vähän uusiakin tuulia. Uudella levyllään Hateform kiristää ilmaisunsa vieläkin terävämmäksi.

Turkulaisbändi asettaa tarjolle massiivisia sävellyksiä, jotka vilisevät pieniä yksityiskohtia, mutta kykenee silti muotoutumaan tiukaksi ja napakaksi kokonaisuudeksi. Hateform on edelleen rankka ja tinkimätön ryhmä. Origins Of Plague on silti paljon muutakin kuin puhdasoppista turpaanvetoa. Hateform kuulostaa uudella levyllään aiempaa synkeämmältä, mutta progemetallivaikutteet eivät kevennä taakkaa yhtään. Pikemminkin ne vain lisäävät sävellysten murskaavaa otetta, sillä niiden tarkoitus ei ole roiskia piristäviä pisaroita bändin hyökyaallosta, vaan alleviivata sävellysten nostattamaa synkeyttä.

Tuore levy on edeltäjäänsä nähden kokonaisvaltaisemmin raastava murhaavien riffien ja ilkeiden melodioiden rypäs. Vaikka aluksi albumi saattaa tuntua jopa liian täyteläiseltä ja runsaalta, on se jatkon kannalta vain antoisaa. Origins Of Plagueta on vaikea kuluttaa kuuntelemalla loppuun.