HATEFORM: Dominance

HATEFORM
Dominance
7:45

Turku on ihmeellinen paikka. Jopa turkulaiset itse ovat sitä mieltä, että kaupungista puuttuu kunnollinen heviskene, mutta hyviä bändejä siellä kyllä tuntuisi olevan ihan samaan malliin kuin muuallakin. Tuorein esimerkki on nyt debyyttilevynsä julkaiseva, aikoinaan Morbid Dream -nimisen rytmiryhmän kylkeen syntynyt viisihenkinen Hateform.

Hateform väläytteli osaamistaan jo demoilla, joilla se loi pohjan Dominancella konkretisoituvalle sekoitukselle nykypäivän thrashia, kiemuraista deathmetalia ja rockia. Konsepti sinänsä ei ole uusi, mutta yhtye on valmistanut sen yhtä taiten ja yhtä suurella rakkaudella kuin turkulainen baarimikko hyvän drinkin, eikä mikään sen osasista tunnu olevan pois omalta paikaltaan.

Teknisen osaamisen määrä Dominancella on merkittävä, mutta jatkuvan synkooppeihin kompastelun sijaan levyn kappaleissa mennään usein huomattavaa vauhtia suoraan eteenpäin. Ilmeikäs huutolaulu tukee eri elementtien limittymistä toisiinsa ja seassa puikkelehtivat kasarihenkiset kitarasoolot tuovat kokonaisuuteen ripauksen aitoa pirteyttä. Hateform seisoo jo nyt niin tukevasti omilla jaloillaan, että sen tekemisiä kannattaa jatkossa seurata aivan erityisellä herkkyydellä.