HEAVY TRASH: Heavy Trash

HEAVY TRASH
Heavy Trash
Crunchy Frog

Jo tätä on odotettukin. Jon Spencerin ryhdistäytymistä nimittäin. Blues Explosionin kanssa saavutetut meriitit olivat hyvää matkaa painumassa unholaan kahden heikon albumin jälkeen. Viimeisin väläytys kivikasvon kyvyistä on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1999, kun vaimonsa Cristina Martinezin kanssa pyörittämän Boss Hogin Whiteout -albumi ilmestyi.

Ironista on, että Spencer on tarvinnut Heavy Trashiin kumppanikseen meriiteiltään vähäisemmän Matt Verta-Rayn, sillä rockabilly- ja kantripainotuksistaan huolimatta Heavy Trashin levy on tuttua Spenceria. Etenkin laulussa käydään läpi kaikki ulvovat ja lespaavat maneerit. Riisuttu yleisilme ei tule yllätyksenä sekään – ero lavenee sovituksissa ja hilpeässä heinähattuhengessä. Tärkeässä osassa ovat myös Under The Wavesin ja This Day Is Minen kaltaiset vanhasta kantrista, jopa hilpeästä hillbillystä inspiraatiosta ammentavat kappaleet. Hank Williamsin haamun voi hyvin kuvitella olan taakse nyökkäilemään hyväksyvästi.

Ainoaksi kysymysmerkiksi jääkin, onko levyn älyttömin viisu, mainosbiisin idioottihokeman tavoittava Gatorade, oikeasti sorvattu urheilujuoman piilomainokseksi?