HIM: Uneasy Listening Vol. 2

Arvio julkaistu Soundissa 05/2007.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.
Viime syksynä julkaistun Uneasy Listening -kokoelman toinen osa esittelee luvatusti rockimpia ja nopeampia HIM-harvinaisuuksia kuin edeltäjänsä. Harvinaisuuksista puhuminen on tosin hieman liioiteltua.

Arvio

HIM
Uneasy Listening Vol. 2
Sony BMG

Viime syksynä julkaistun Uneasy Listening -kokoelman toinen osa esittelee luvatusti rockimpia ja nopeampia HIM-harvinaisuuksia kuin edeltäjänsä. Harvinaisuuksista puhuminen on tosin hieman liioiteltua. Ovathan useimmat kappaleista vain vaihtoehtoisia versioita, livetaltiointeja tai aikaisemmalta Singles-boksilta (2002) tuttuja äänityksiä. Tällaisten kokoelmien funktio on täysin selvä, kun yhteistyö vanhan levy-yhtiön kanssa päättyy ja sopimus pitää saada täytettyä. Onneksi sisällöllä on tässä tapauksessa kuluttajallekin edes jonkinlaista merkitystä.

Levyn mielenkiintoisimmaksi tarjonnaksi nousevat coverit, joita on mukana kolme ja joista on onnistuttu tekemään täysin HIMin kuuloiset tulkinnat: Turbo-negron Rendezvous With Anus, Black Sabbathin Hand Of Doom ja Bad Brainsin Sailin' On. Albumeilta tutuista kappaleista mukana olevat versiot ovat karuja ja hiomattomia, osin demomaisiakin, mutta toisaalta niistä paljastuu uusia näkökohtia biisien sovituksiin. Elektroninen versio Soul On Firesta on kaikessa outoudessaan levyn valopilkku. Ainoat harvinaisemmat kappaleet ovat Again ja Sigillum Diaboli, jotka nekin on kuultu muutamalla julkaisulla aikaisemminkin.

Kokoelman sisällön perusteella sen hankkiminen ei tunnu mitenkään välttämättömältä, vaikka musiikki itseisarvoisesti onkin upeaa. Uneasy Listening täyttää paikkansa vannoutuneimpien fanien hyllyssä. 

Lisää luettavaa