HONEY B & T-BONES: Walking Witness

HONEY B & T-BONES
Walking Witness
Sound Of Finland

Jos olisin tutustunut Walking Witnessiin ilman arvosteluvelvoitetta, kuuntelu olisi voinut jäädä pariin kertaan. Pidättyväisesti soiva sävelkansio nimittäin ei avautunut aivan vaivattomasti, mutta muutaman päivän sitkeän pyörittämisen jälkeen se majoittui soittimeen pitkiksi toveiksi.

Aija Puurtinen (basso ja laulu) ja Esa Kuloniemi (kitarat) perustivat kolmisenkymmentä vuotta sitten bluesbändin. Nykyisen Honey B. & T-Bonesin antia voi luonnehtia vaikka rytmillä ja bluesilla terästetyksi  indiepsykedeliaksi. Bändi poimii aineksia kaikista ilmansuunnista, aikakausista ja tyyleistä sekä kiteyttää ne omanlaisekseen hunajaksi. Vuodesta 2008 palvellut Jaska Lukkarinen on trion seitsemäs rumpali. Levyllä vierailee myös lyömäsoittaja Mamba Assefa.

Puurtisen sielukkaasti laulamat tarinat sekä Kuloniemen erittäin harkitun oloiset soolot ja tarkkaan sävytetyt soundit vievät enimmän huomion. Kokonaissoundi on luontevasti raikas ja tilava. Guru Demon ja There’s Always A Will erottuvat ensimmäisinä kappaleiden keskitempoisesta jatkumosta. Sattumoisin molemmat kertovat hengellisestä etsinnästä. Levyn päättää kaunis versio Johnny Cashin I Walk The Linesta.