HONEY B & T-BONES: Terrifying Stories From T-Bone Town

HONEY B & T-BONES
Terrifying Stories From T-Bone Town
Bluelight

En ole kallistanut korvaani tälle triolle sitten kymmenen vuotta sitten ilmestyneen Supernaturalin. Honey B. & The T-Bonesin olemassaolo pääsi oudosti unohtumaan, ja ilmeisesti aivan syyttä ja suotta, sillä Terrifying Stories on sangen ponteva vanhanaikaisen lp:n mittainen annos triomusiikkia, jonka käsivarren paksuiset juuret puskevat suoraan bluesin ja rock’n’rollin hedelmälliseen humukseen. Ainekset ovat ensiluokkaiset, käsittelytapa tuore ja lopputulos parhaimmillaan räjähtävä.

Biisien krediitit jakautuvat jokseenkin tasan Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen kesken. Jussi Sydänmäki ja Ilkka Helander avustavat sanoittajina. Amerikkalaisen musiikin loputtomasta laulukirjasta on lainattu vain pari napakkaa instrumentaalia, Bo’s Bounce ja Chicken Stuff. Parhaiten kulutusta kestävät kappaleet (Funky Women ja Big D. Never Sleeps) ponkaisevat kaiuttimista heti alkajaisiksi, mutta mielenkiinto ei pääse hervahtamaan tuonnempanakaan.

Kuloniemen, Puurtisen ja rumpali Litmasen yhteispeli sujuu ihailtavasti: tiukka svengi, ei turhaa kiirettä, läjäpäin vekkuleita detaljeja, muttei ensinkään ylimääräisiä kommervenkkejä. Suurinta nautintoa aiheuttavat Kuloniemen murisevat ja möyryävät kitarat.