HOOKWORMS: The Hum

HOOKWORMS
The Hum
Domino

1960–luvulla psykedelia oli tujumpaa ja hallusinaatiotkin värikkäämpiä. Jos The Hum olisi ainoa todiste hämymusiikin nykytilasta, saattaisi todella erehtyä luulemaan näin.

Leedsilaisviisikon hapokkaat eväät on tehty spacerockista, garagesta ja punkista ja se nojaa vahvasti psykedeelisen rockin kaanoniin. Velvet Underground, 13th Floor Elevators, Spacemen 3 ja Spiritualized olivat oman aikansa avaruusmusiikin eturintamassa, mutta Hookwormsin käsissä näiden vaikutteiden kierrättämisestä syntyy mehukkaasta surinasta ja pörinästä huolimatta turvallinen ja tylsä vaikutelma.

Naivistisen yksinkertaiset aihiot jättävät liiankin paljon tilaa fiilistelylle, toistolle ja dronelle. Särökitarat jurnuttavat saama perusriffiä minuutista toiseen, farfisa-urut tuovat soundiin leikkisää klangia. Nasaalisti kirkuva laulaja MJ on yhtyeen väriläiskä.

Yhtyeen debyyttialbumi Pearl Mystic kehuttiin monissa vaihtoehtoisen musiikin medioissa pystyyn. Nyt yhtye on otettu yhden alan suurimman ja kauneimman toimijan, Domino Recordsin suojiin ja odotukset ovat ilmeisen korkealla. Paremman materiaalin turvin tähdenlento olisi huomattavasti todennäköisempi.