HOT CHIP: Made In The Dark

HOT CHIP
Made In The Dark
EMI

Yksi indiediskojen kuumimmista tanssittajista on kunnostautunut aiemmin ennen kaikkea singlemitassa. Porukan pitkäsoittoja ei ole voinut pitää kovin onnistuneina kokonaisuuksina. Made In The Dark onkin Hot Chipin yritys yhtenäistää ja jollain tasolla myös järkeistää soundiaan. Pahimmat ylilyönnit ovat poissa, mutta silti Hot Chip ei ole millään tasolla muuttunut tylsäksi tai ennalta arvattavaksi. Albumin myötä crossover-suksee on mahdollista muuallakin kuin Englannissa.

Levyn ehdottomasti koukuttavinta antia edustaa jo sinkkuna julkaistu Ready For The Floor, joka jäykästä alusta huolimatta intoutuu kertosäkeen myötä villiin laukkaan. Hyvää sykettä tarjoavat myös Shake A Fist ja Hold On, joista ensiksi mainitusta voi vetää melkoisen suoria yhtäläisyysviivoja Midnight Vulturesin aikaiseen Beckiin.

Toista ääripäätä edustavat Hot Chipin liian usein harrastamat balladit. Esimerkiksi We’re Looking For A Lot Of Love on sielukkuuteen pyrkivä, mutta ainoastaan väsyttävä neliminuuttinen uikutus. Jos nämä puuduttavat välipalat olisi maltettu jättää leikkauspöydälle, olisi käsissä vahva albumi.