HOT CHIP: Why Make Sense?

HOT CHIP
Why Make Sense?
Domino

Albumimitta on aina ollut haastava konsepti brittiläiselle Hot Chipille. Livenä hypnoottiset ja hurmokselliset tanssibileet järjestävä yhtye ei ole kertaakaan uransa aikana pystynyt luomaan täysin koherenttia levyä, vaikka edellinen In Our Heads oli jo lähellä huikealla tuotannollaan. Tanssihittejä sen sijaan löytyy kosolti, kuten Over And Over ja indienörttianthem Boy From School.

Ydinkaksikko Alexis Taylorin ja Joe Godardin suurin ansio onkin modernin tyylikkään tanssimusiikin tekeminen, johon yhdistyy luontevasti discon sekä konemusiikin perintö – ja joka toimii ennen kaikkea singleinä.

Why Make Sense? on jälleen tuotannoltaan tyylikästä, mutta yllätyksetöntä Hot Chipia. Aloituskappale Huarache Lights ja single Need You Now ovat ainoita uusia relevantteja kappaleita, joista jälkimmäinen ilahduttavasti samplaa Sinnamons-yhtyeen Need You Now -kappaletta.

Vaikka kyse on tanssimusiikista, joka genrenä kautta aikain ei ole pyrkinytkään kirjallisiin ansioihin, on Hot Chipin suurin ongelma sanoitukset. Alexis Taylorin pintaan miksattu persoonallinen lauluääni ei enää riitä pelastamaan kappaleita, jos sanat ovat yhdentekeviä ja tuotanto ei ole riittävän kiinnostavaa.