HOW TO DESTROY ANGELS: Welcome Oblivion

HOW TO DESTROY ANGELS
Welcome Oblivion
Columbia

Angstille ja loputtomalle ahdistukselle kasvot antanut Trent Reznor on pitänyt itsensä kiireisenä Nine Inch Nailsin tauon aikana. Soundtrackien ohella Reznor on työstänyt musiikkia yhdessä vaimonsa Mariqueen Mandiigin, tuottaja Atticus Rossin ja Rob Sheridanin kanssa How To Destroy Angels -nimikkeen alla.

Welcome Oblivionilla Reznorin kädenjälki on selkeästi kuultavissa, mutta levy tekee riittävästi pesäeroa menneeseen ollakseen vain yksi tunnetuimman jäsenensä projekteista. Loputtoman painostavan ahdistuksen sijaan Welcome Oblivion tarjoaa reilun tunnin mittaisen kauniin ja rauhallisen kuuntelukokemuksen dystopioiden ja maailmanlopun jälkeistä rauhaa ja kauneutta.

Kappaleet luottavat pääosin tematiikkaan, jonka mukaan vähemmän on enemmän. Ne ovat minimalistisia ja hitaasti kasvavia, yllättävän kokeelliselta ja jamipohjalta syntyneen kuuloisia teoksia, jotka vaativat kuulijalta halua heittäytyä maailmaansa. Saatuaan huomion nämä huolella kootut kappaleet yksinkertaisilla konerumpukompeilla, sähkökitaran muutamilla soinnuilla, syntetisaattoreiden pulputuksella ja Mandiigin tulkinnalla pitävät lumoissaan.

Mikäli debyytti vielä saa seuraajan, toivottavaa olisi, että se jatkaisi Ice Agen linjoilla. Akustinen, folkahtava kappale eroaa täysin levyn muusta materiaalista päästäen Mandiigin laulun oikeuksiinsa.