HURRIGANES: Live In Hamina 1973

HURRIGANES
Live In Hamina 1973
Love Records

Hurriganes oli kovassa iskussa vuonna 1973. Sana bändin hurjasta lavamaineesta kiiri Love Recordsin päättäjienkin korviin, ja yhtyeen samana vuonna ilmestyneen Rock And Roll All Night Long -ensialbumin toinen puoli olikin äänitetty keikalta.
Valittiinko levylle parhaat palat, siitä sopii kiistellä, mutta tämä fanipiireissä jo kauan tunnettu taltiointi on joka tapauksessa oiva livedokumentti tuolta ajalta.

Enimmiltä päällekkäisyyksiltä ensilevyyn vältytään, vaikka mukana on debyytin studiopuolelle päätyneitä paloja, samoin pari Roadrunnerin (1974) biisiä. Vaikka niiden studioversioissa ei ole mitään moittimista, meno keikalla on irtonaisempi, lähempänä niitä kuuluisia syviä syövereitä, joista rock’n’roll kumpuaa.
 Bändissä on voimaa kuin Haminan kaupungissa, mutta tuottaja ei ole vielä namikoinut sitä, hyvässä ja pahassa, ja meno on sen mukaista.

Tämä on juuri sitä rajun rempseää rock’n’rollia, joka innoitti muun muassa bändin keikan nähnyttä nuorta Petri Tiiltä ja lukuisia muita. Kuvan täydentävät Sweet Little Sixteenin ja Lucillen tapaiset keikkabravuurit.
 Nekin ovat ainesta, josta legenda syntyi.