JALAVA: Näin muistan meidät

JALAVA
Näin muistan meidät
Vasara Records

Jalava ilahdutti muutama vuosi sitten Klubilla Kasevan lämmittelijänä olemalla lestissään sopivan tunnevaltainen, lauluvoimainen ja herkkämielinen yhtye. Silti Jalava ei ole turhan paljoa velkaa Mansen maanläheisille popmestareille, koska yhtye on samanaikaisesti vanhakantaisempi ja nuorekkaampi. Jalava hakee tyylinsä ainekset selvästi suomeksi lauletun rockin syntyvuosia ja The Beatlesiakin kauempaa.

Kantria ja bluegrassia helkkyvän Näin muistan meidät -albumin laulut ovat silti elämänkokemuksiltaan viattomampia ja optimistisempia. Tyylillisesti lähempänä operoivan Marko Haaviston ja Poutahaukkojen laulut tuntuvat nekin ahavoituneilta Jalavan keveisiin mielikuviin ja haaveisiin verrattuna.

Musisointi on verrattoman rentoa, kirkasta ja mukaansa tempaavaa. Melodiat taipuvat jonkin verran kliseisiin sävelkuljetuksiin, mutta napakka rumpali ja lennokkaat stilikat ja dobrot saavat leveän akustisesti sykkivät laulut poikkeuksetta elämään luontevasti. Antti Westmanin kuulas laulu ja riffeinäkin hyödynnetyt stemmat eivät ujostele avointa hempeilyn tarvettaan.