JIM JAMES: Regions Of Light And Sound Of God

JIM JAMES
Regions Of Light And Sound Of God
V2

Kentuckylaisen My Morning Jacketin on vaikea pysytellä muiden tamppaamilla poluilla. 2000-luvun americanan kärkivankkurin levyt ovat herättäneet sekä ihastusta että närkästystä, mutta ainakin Jim Jamesin johtama porukka yrittää viedä musiikkiaan jonnekin. Kaikista yhtyeen koukkauksista en ole pitänyt, mutta Jimin toisinaan ylettömästi kaiutettu ja käsitelty falsettiääni on upea instrumentti.

Jim Jamesin ensimmäinen soololevy pysyy riittävän etäällä My Morning Jacketin tiluksilta jo sen takia, että musiikki ei kuulosta bändin soittamalta. Jim äänitti valtaosan materiaalista itsekseen kotistudiossaan. Rummut läpsytteli hänen lapsuudenystävänsä Dave Givan. Äänikuva on monikerroksinen ja -ulotteinen, mutta sopivan kotikutoinen.

Regions Of Light And Sound Of God -kiekon musiikillisina ankkureina toimivat pikemmin soul, funk ja jazz kuin pitkätukkaiset ja leveälahkeiset rockbändit. Levy metelöi ainoastaan John Lennonin terapialauluista muistuttavan Dear One -biisin ilkeästi riipivän kitarasoundin verran. Muutoin meininki pysyy rentona ja pohdiskelevana.

Levynsä inspiraation lähteiksi Jim James on paljastanut Marvin Gayen What’s Going On -klassikon ja Lynd Wardin God’s Man -puukaiverrusromaanin vuodelta 1929. Viitteet ovat yleviä ja teemat suuria, mutta siitä huolimatta Regions Of Light And Sound Of God -albumi asettuu vain miellyttäväksi välityöksi My Morning Jacket -diskografian kupeeseen.