JOHN HIATT: Dirty Jeans And Mudslide Hymns

JOHN HIATT
Dirty Jeans And Mudslide Hymns
New West

Aniharva lauluntekijä levyttää yhtä tiuhaan tahtiin kuin John Hiatt. Dirty Jeans And Mudslide Hymns on tämän 59-vuotiaan muusikon 20. albumi. Levy-yhtiöltä toiselle lukemattomia kertoja siirtynyt Hiatt näyttää lopulta löytäneen musiikillisen kotinsa New Westistä. Onhan kyseessä jo miehen viides levy samalle firmalle. Aiemmin on Hiatt saanut etsiä uutta kustantajaa parin albumin välein. Siihen, että mies on käynyt läpi melkein kaikki merkittävät amerikkalaiset levy-yhtiöt, löytyy tietysti selityksensä: John Hiatt on taitava ja arvostettu lauluntekijä, mutta miksikään kansan suosikiksi hän ei koskaan tule nousemaan.

Vika ei missään tapauksessa ole biiseissä. Biisintekijänä John Hiatt on moneen kertaan todistanut ammattitaitonsa. Harvassa ovat ne lauluntekijät, joiden tuotoksia ovat levyttäneet niin monet huippuluokan nimet Bob Dylanista Eric Claptoniin ja Ry Cooderista Willie Nelsoniin.

Vika taitaa löytyä pikemminkin John Hiattin lauluäänestä. Hänen äänialansa on aika kapea, eikä se soi erityisen persoonallisena. Tällä albumilla tuota harmaata arkipäiväisyyttä vielä alleviivaa se, että jokainen biisi mennä jolkottaa samalla turruttavalla keskitempolla.

Vasta albumin kymmenes raita Adios To California nousee siivilleen. Unenomaisella taikavoimallaan se tempaa kuulijan mukaansa, vaan eipä yksi hieno biisi tätä levyä mestariteokseksi jaksa nostaa.