JOHN LEE HOOKER: The Best Of Friends

JOHN LEE HOOKER
The Best Of Friends
Point Blank

Hookerin viimeisen kymmenen vuoden ja viiden levyn saldo kuitataan tanakalla kokoelmalla. Nimekkäillä taustavoimilla miehitetty The Best Of Friends ei ole viimeinen sana rehvakkaasti rokkaavan bluespapan ulosannissa, mistä todisteena kolme tuikituoretta raitaa. Singleksi leikattu Boogie Chillen -klassikkotulkinta irtoaa Claptonin kanssa edelleen muhevasti.
Hooker on ottanut vierailijansa avosylin mukaan poljentoonsa ja tämä asenne hehkuu hienosti sovitetuissa ja peijakkaan luontevasti kulkevissa yhteistulkinnoissa. Carlos Santana on jumalaisimmillaan Chill Out -tunnelmassa, Jimmie Vaughan on kuin syntynyt Boom Boom -tahtiin, Van Morrison laulaa upeasti I Cover The Waterfront -osuutensa, Bonnie Raitt slaidaa I’m In The Moodia mielettömän virittyneesti, Robert Cray on Baby Leen oivasti keskittynyt kisälli ja Los Lobos pistää reteästi Dimples-menoksi.
Hienoa huomata, että myös Ike Turner on päässyt pahasta perhejulkisuudesta arvoiseensa seuraan Big Legs Tight Skirt -siivulla. Kuitenkin John Lee on se herra ja hidalgo, joka määrää meiningin kumppanien maineesta riippumatta. Vaikuttava soolohelmi Tupelo vahvistaa miehen karisman kulumattomuuden.