JUGGLING JUGULARS: Salute No One

JUGGLING JUGULARS
Salute No One
Twisted Chords

Etelä-Pohjanmaalta ympäri Suomea levittäytynyt Juggling Jugulars koki uransa vaikeimman vaiheen, kun sairaskohtaus lopetti 17 vuotta mukana olleen Jani ”Jantsa” Kärkkäisen basistin pestin. Bändi ei kuitenkaan antanut periksi, vaan pukkaa ulos yhden vihaisimmista julkaisuistaan.

Juggling Jugulars on siitä mielenkiintoinen punk-nimi, että se on aina ollut maan kuvioissa tunnettu ja kunnioitettu kokoonpano, mutta koska sen edustama musiikki ei ole koskaan mennyt vallitsevien ilmanalojen mukaan, se on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Laulaja Arja Rantasen englanti ei ole kovin sorjaa, mutta ulosanti on niin äkäistä, ettei sitä osaa muuksi kuvitellakaan. Yllättävänkin synkkyyden seassa on poimittavissa entisenkaltaista melodisuutta tutulla,  siloittelemattoman raa’alla soundilla tarjoiltuna.

Sanoituksissaan bändi sanoo asiat suoraan sortumatta silti iskulauseita toistavaan taulapäisyyteen.  Salute No Onen teksteissä riittäisi opittuihin mantroihin tottuneille anttianarkisteille mietittävää. Oli kyse sitten ihmiskaupasta, loppumattomasta kilpailuvietistä tai vallitsevista yhteiskunnan arvoista, Juggling Jugulars tekee kantansa selväksi.