Julia Holterin taianomainen studiolive ei ole välityö

Julia Holter
In The Same Room
Domino

Los Angelesissa varttunut Julia Holter on Tragedy-debyytistään (2011) lähtien kasvattanut tasaisen varmasti sekä arvostustaan että suosiotaan. Neljäs albumi Have You In My Wilderness (2015) oli lopullinen läpimurto ja levy on keskeisessä roolissa myös Holterin uutuudella.

Kahdessa päivässä studiolivenä ikuistettu In The Same Room on käytännöllisesti katsoen Julia Holterin keikkasetti viime kesän festivaaliestradeilta. Tunnin mittaisella levyllä Holterin taianomaisen laulun ja kosketinsoiton tukena on minimalistinen mutta sitäkin aistikkaampi yhtyeensä. Rumpali Corey Fogel, alttoviulisti Dina Maccabee ja akustista pystybassoa soittava Devin Hoff kietoutuvat lämpimin ottein Holterin persoonallisiin sävellyksiin.

In The Same Roomilla Julia Holterin laulut soivat etenkin Fogelin ja Hoffin työskentelyn ansiosta vahvan jazzisina. Tältä osin omintakeisuudessaan Kate Bushin, Tori Amosin ja Joanna Newsomin asteikolle yltävästä Holterista uskaltaa puhua jopa samaan hengenvetoon kuin Joni Mitchellistä tai jazzvivahteita folkiinsa sulauttaneesta The Pentanglesta.

Julia Holterin diskografiassa In The Same Roomin voi kuitata välityönä, mutta sellaisenakin käsillä on ehdottoman herkullinen ja nyanssirikas laulukokoelma.