JULIA HOLTER: Have You In My Wilderness

JULIA HOLTER
Have You In My Wilderness
Domino

Julia Holter on kahdella edellisellä levyllään (Ekstasis, 2012 ja Loud City Song, 2013) herättänyt entistä suurempaa kansainvälistä mielenkiintoa niin kriitikoiden kuin kuuntelevan yleisön keskuudessa. Have You In My Wilderness ei jätä epäilyksiä siitä, etteikö Holter nousisi tämän levyn myötä entistä suurempaan valokeilaan. Holterissa on potentiaalia seuraavaksi isoksi omaleimaiseksi ”indietähdeksi”. Kovinkaan kummoinen ennustaja ei tarvitse olla veikatakseen, että Holter kiireesti buukataan ensi vuoden elokuulle niin Flow’hun, Way Out Westiin kuin Øyaan.

Have You In My Wilderness on selkeästi aiempia levyjä kevyempi ja helpommin lähestyttävä. Tämä ei ole puristin moite vaan päinvastoin: levy on luonteva jatko edellisille albumeille, eikä materiaali kuulosta missään määrin laskelmoidulta. Holter ammentaa sofistikoituneeseen ja baleaariseen musiikkiinsa aineksia ansiokkaasti niin 80-lukulaisesta Cocteau Twins -henkisestä dream popista kuin jazzista ja klassisesta musiikista. Sävellykset ovat jälleen kauniita ja kekseliäitä.

Epäilemättä käsissä on yksi syksyn hienoimpia levyjä, joka myös tulee olemaan kärkisijoilla vuoden poplevyistä keskusteltaessa.