JULIA HOLTER: Loud City Song

JULIA HOLTER
Loud City Song
Domino

Art Nouveau -tyylinen Pariisin Maxim’s on yksi maailman tunnetuimmista ravintoloista. Se on ollut kauniiden ja rohkeiden kohtauspaikka 1890-luvulta asti ja esiintyy tai ainakin mainitaan lukuisissa elokuvaklassikoissa.

Los Angelesissa asuva Julia Holter on rakentanut kolmannen albuminsa yhden Maxim’sissa tapahtuvan kohtauksen ympärille. Vincente Minnellin ohjaamassa Gigi-musikaalielokuvassa (1958) sen päähenkilöstä koulitaan kurtisaania. Keskeisessä kohtauksessa Gigi viedään syömään Maxim’siin, missä hän herättää kaikkien huomion.

Ekstasis-levyllä (2012) Julia Holter katsoi sisäänsä, mutta nyt hän tarkkailee maailmaa ympärillään. Loud City Song -levyn keskeiset kappaleet ovat Maxim’s I ja Maxim’s II, joissa käytetään samaa tekstiä. Niistä ensimmäinen matelee juhlavana dreampopina, jälkimmäinen leikittelee orkestraatiolla.

Julia Holterin ilmaisu on tietoisen highbrow, mutta kuitenkin helposti vastaanotettavaa. Aiempien levyjen pelkistettyä jylhyyttä on nyt pehmennetty runsaammilla sovituksilla – pystybassolla, sudituilla rummuilla, jousilla ja pianolla. Loud City Song -albumista pitävät epäilemättä niin Beach Housen, Joanna Newsomin kuin Scott Walkerin äänitutkielmienkin ystävät.