JUSSI SYREN & THE GROUNDBREAKERS: From Vyborg To L.A.

JUSSI SYREN & THE GROUNDBREAKERS
From Vyborg To L.A.
Goofin’ Records

Jussi Syren on vaikuttanut suomalaisissa roots-piireissä 80-luvun alkumetreiltä lähtien. Nykyisin mandoliinimies pyörittää kaikkiaan kolmea orkesteria. Rockabilly Revivalin tyyliä ei tarvitse arvailla. Ranch Riot soittaa countrya. Puolenkymmentä levyä pyöräyttänyt Groundbreakers panostaa bändin oman ilmoituksen mukaan ylikierroksilla vedettyyn bluegrassiin. Tiedä niistä kierrosluvuista, mutta sorminäppäryydestä ja perinnetietoisuudesta homma ei ainakaan jää kiikastamaan.

Hurlumhei-instrumentaali Rumble On The Blue Ridge kuuluu levyn kohokohtiin. Jerry Jeff Walkerin Mr. Bojangles ja Bernie Leadonin God’s Own Singer Of Songs kääntävät rattia countryn keskitien suuntaan. Meininki on hyvä, mutta liiallinen aitouden tavoitteluko estää sen kiehahtamisen kiitettäväksi? Pitäisikö vielä avata paidan toiseksi ylimmäinenkin nappi?
Syrenin kuiva ja nariseva ääni on mielestäni kokonaisuuden heikoin lenkki. Tämä korostuu, kun Hanna Ruuskanen saa Natty Grovesissa suunvuoron, sillä hänen laulustaan mainitut kvaliteetit puuttuvat tyystin.