KARI PEITSAMO & STRAIGHT PERVERTS: The Unparalleled Adventures Of One Hans Pfaall

KARI PEITSAMO & STRAIGHT PERVERTS
The Unparalleled Adventures Of One Hans Pfaall
Suomen Maaseutumusiikkiyhdistys

Kari Peitsamon levyt ovat omassa sfäärissään. Vaikka ne edellyttävät tietynlaista omaperäistä makua, ajatusta miehen takana lymyävästä bändistä tervehtii ilolla, laulajan omat avut kun tuntuvat olevan hieman rajalliset levy­ilmaisuun.

Vaikka Straight Pervertsin kitaristi-laulaja Jack Moron Straight pääsee repimään äänijänteitään avausraidalla, mitään vastaavaa ei jatkossa kuulla, myötäilyä kylläkin jonkin verran. Kulkevaa boogieta on tarjolla runsaasti tyyliin Tractor Pulling Man ja Did You Make Your Mama Proud?, peruscountrya tarjoaa My Bleeding Heart ja kelpo Peitsamo-biisejä vaikkapa Buick Electric Blue. Sitten on mukana pari soppaa hämmentävää Jeesus-palaa, Tzöötz Kettulaa ylistävä biisi ja jopa Mustanaamion reggae.

Peitsamo-universumin kulmakivet, tytöt ja autot ovat levyllä vahvasti messissä. Kielenä on muuten englanti, mutta hölmöhkö kappale Tykki lykki tulkitaan suomeksi. Soppaa on siis tuttuun tapaan hämmennetty ja oikeilla mausteilla maustettu.

Vaikka monenlaista menoa esittelevällä levyllä on puutteensa, siitä jää kuitenkin korviin rock´n´rollin ja elämisen maku.