Keski-ikäisen perheenisän vastaisku – Jay-Z ja Beyoncé kommunikoivat keskenään levyjensä välityksellä

Jay-Z
4:44
Roc Nation

Bisnesmies Jay-Z:n järjestyksessään 13. sooloteos 4:44 on täynnä selkäpiitä karmivan timanttisia sämplejä, suurenmoisia skitejä, viihdyttäviä video- ja ääniklippilainauksia sekä jäätävän taitavia vierailijoita. Tuottajana on heilunut useammankin etabloituneen amerikkalaisräppärin oppi-isä ja mentori No I.D., jolle tuhat pistettä ja papukaijamerkki levyn soundeista – kappaleiden instrumentaaliversiot ovat silkkaa kultaa!

Jay-Z ei ole edelleenkään Amerikan lahjakkain räppäri, mutta 4:44:lla hänen riiminsä ovat jotakuinkin kohdillaan, ehkäpä jopa herran parhainta antia. Jay-Z pohdiskelee avoimesti elämäänsä historiasta perintöön ja dissaa siinä sivussa diskreetisti paria kollegaa. Nimibiisi on aamuyön tunteina syntynyt tilitys pro black -teemoja sekä perhedraamaa, julkinen anteeksipyyntö – vastaus kuningatar Beyoncén viime vuonna julkaistulle Lemonadelle, jolta on löydetty viitteitä Jay-Z:n uskottomuudesta ja parisuhteen rakoilemisesta.

4:44 on maailmankuulun multimiljonäärin, aikamme räppistaran sekä keski-ikäisen perheenisän henkilökohtainen avautuminen, joka paljastaa Jay-Z:stä aivan uusia puolia. Kypsääkin kypsempi hedelmä, joka on antanut odottaa poimimistaan.